Cancelled – Global Azure | SCCT Edition

25 april 2020

SCCT en de Nederlandse IT professionals-community nodigen u uit op 25 april 2020 voor een dag inhoudelijk kennis delen over Microsoft Cloud. Deze dag is onderdeel van het Global Azure-initiatief, waarbij gelijkgestemde evenementen over de hele wereld plaats vinden. SCCT Global Azure vindt plaats in het Overgoo Meeting Point in Leidschendam.

Over het Global Azure-initiatief

Het Global Azure-initiatief organiseert en ondersteunt dit jaar voor de zevende keer wereldwijd evenementen, waarbij deelnemers leren over Azure en cloud in het algemeen. Global Azure is een initiatief door de community voor de community, waarbij we een centrale rol zien voor mede-MVPs Magnus Martensson, Sjoukje Zaal, en Alex Mang. Het initiatief wordt onder andere ondersteund door Microsoft, waardoor alle evenementen ingestoken worden als evenementen met gratis toegang voor de deelnemers.

We hebben gekozen voor een 100% MVP én 100% MCT line-up. Dit is ongekend in Nederland!

Het zorgt er voor dat de sprekers niet slechts kennis van zaken hebben, maar ook een relatie met het productteam bij Microsoft in Redmond en hun expertise op een wijze kunnen delen die begrijpelijk en enthousiasmerend is.

Agenda

09:00 – 09:15

Inloop met koffie en thee

09:45 – 10:00

Welkomstwoord door SCCT

SCCT is een managed cloud services provider. Zij helpen organisaties om de Microsoft Cloud te implementeren en beheren.

10:00 – 11:00

Alles begint bij Identity –  Sander Berkouwer

Er zijn drie grote paden die organisaties bewandelen om gebruik te gaan maken van Microsoft’s clouddiensten; Eenmalige aanmelding naar clouddiensten en -applicaties, migreren van mail naar Office 365, en migreren van applicaties naar Azure AD over een VPN- of ExpressRoute-verbinding. Alle drie hebben ze gemeen dat organisaties als eerste nadenken over hun identiteits- en toegangsbeheer. Sander toont hoe, maar vertelt ook over hoe het soms mis gaat. Met zijn tips en tricks begint je organisatie goed en grondig aan het pad richting de cloud.

Sander Berkouwer noemt zichzelf een Active Directory Afficionado.
Hij heeft alles wel zo’n beetje gedaan met Active Directory en Azure AD… inclusief uitfaseren. Als Chief Technology Officer (CTO) bij SCCT, MCT, Microsoft MVP, Veeam Vanguard en VMware vExpert helpt hij organisaties het meest te halen uit hun investeringen in identiteits- en toegangsbeheer.

11:00 – 11:15

Pauze

11:15 – 12:15

Top 5 Azure Security features – Raymond Comvalius

Stel, je wilt als organisatie graag de beveiliging van de workloads in de cloud verbeteren. In deze sessie zie je hoe je dan Azure Security Center kan inzetten om te bepalen hoe Azure-resources kunnen worden geconfigureerd volgens de security best practices, hoe Azure Sentinel kan helpen om verdacht gedrag te identificeren en met Azure Bastion beveiligde beheerconnecties naar Azure worden gemaakt.

Raymond Comvalius (@nextxpert) is sinds 1998 zelfstandig professional en gewaardeerd als IT architect, auteur, spreker en Microsoft Certified Trainer. Hij verzorgde lezingen op diverse nationale en internationale IT evenementen waaronder de afgelopen tien jaar op de Microsoft Tech Ed en Ignite conferenties in de USA en Europa. Raymond is de afgelopen negen jaar beloond met het Microsoft Most Valuable Professional (MVP) award. Hij schreef meerdere boeken en artikelen over Windows en stond aan de basis van migraties bij diverse grote en minder grote organisaties.

12:15 – 13:00

Lunchpauze

13:00 – 14:00

Migratie naar Azure, hoeveel spelden zitten er in de hooiberg? – Bert Wolters

Microsoft Azure biedt onbegrensde mogelijkheden voor organisaties. Maar wat zijn nou handige keuzes? Hoe migreer je on-premises systemen, diensten en applicaties zo optimaal mogelijk? Is er een enkele best-practice om dit van voor tot achter aan te pakken? Hoe optimaliseer je daarna je maandelijkse rekening vanuit Microsoft? Bert Wolters, Azure MVP en AzureMan, legt het je op zijn typische motiverende manier uit.

.

Bert Wolters is freelance Cloud Solution Architect, Trainer en Azure MVP. Hij adviseert bedrijven voor, tijdens en na migraties waar het Azure platform een onderdeel van is.

14:00 – 14:15

Pauze

14:15 – 15:15

Automatiseren in Azure: Laat de portal het werk doen – Barbara Forbes

Met de Azure Portal kunnen alle Azure resources gecreëerd en beheerd worden. Monitoring kan opgezet worden via Azure Monitor en een complete cloud- of hybrid omgeving kan ingericht worden. Als jij met die proces bezig bent, zal je waarschijnlijk ook nieuwsgierig zijn naar het automatiseren van deze processen. Terecht, want het is mogelijk om een Azure omgeving te beheren en ontwikkelen zonder ooit de portal te openen. De snelste manier om dat te bereiken? Door de portal te gebruiken.

In deze sessie bekijken we eerst de verschillende mogelijkheden om het creëren, beheren en monitoren van Azure resources te automatiseren. Voor elke oplossing zullen we zien hoe de portal kan helpen om te starten. Aan het eind zal duidelijk zijn dat de portal uitstekend dienst kan doen als een Code Generator.

.

Barbara werkt dagelijks met Azure, Office 365 en Windows server. Haar focus ligt op automatisering met PowerShell, Infrastructure as Code en Azure DevOps. Over deze onderwerpen schrijft zij regelmatig blogposts op 4bes.nl.

Als recent benoemde Azure MVP complementeert Barbara de All-stars line-up van de Global Azure | SCCT Edition.

15:15 – 16:00

Paneldiscussie

We sluiten de Global Azure | SCCT Edition inhoudelijk af met een paneldiscussie met de sprekers. We beantwoorden de vragen uit het publiek en mijmeren over het verleden en de toekomst van Microsoft Azure als hét platform voor organisaties.

16:00 – 17:00

Borrel

Deze Global Azure dag organiseren we voor u. Sander Berkouwer, CTO van SCCT, zal de gehele dag aanwezig zijn en is tevens de dagvoorzitter. Mocht u inhoudelijke vragen voor hem hebben dan kan u deze aan hem stellen.

Komt u ook?

SCCT zal met een team van specialisten vertegenwoordigd zijn tijdens deze Azure Global dag. Hopelijk kunnen we tijdens deze dag u voorzien van de nodige kennis en informatie. 

Schrijf je in

Meer willen weten?

Wilt u meer weten over de door ons georganiseerde Global Azure dag dan horen we dat graag. Neem dan via onderstaande button contact met ons op.

Contact