Zo helpen data en business intelligence jouw snelgroeiende organisatie

Zo helpen data en business intelligence jouw snelgroeiende organisatie

Data & Analytics

Groei verder met business intelligence en word een data-driven organisatie

Het verzamelen en analyseren van data leidt tot nieuwe inzichten waar je organisatie direct mee aan de slag kan: over klanten, processen en financiële prestaties. SCCT helpt je door beslissingen te laten maken op basis van feiten, in plaats van een onderbuikgevoel. Alleen zo kun je echt je ambities waarmaken!

Audits en reports

Door de bestaande datastromen binnen de organisatie te analyseren, maken we een snapshot van jouw digitale leidingwerk. Zo zien we waar processen vastlopen, welke systemen niet op elkaar aansluiten of waar je meer potentieel kunt behalen.

Op basis van de informatie die we verzamelen, weten wij wat we kunnen inrichten en aanpassen om jouw doelstellingen te behalen en data voor jouw organisatie te laten werken.

Power BI

Power BI

Data is het nieuwe goud. Met Power BI heeft jouw organisatie de tool in huis om te gaan delven.

sql database generic

Azure SQL

Binnen Microsoft Azure is Azure SQL de database-engine die je database management volledig automatiseert.

Azure Synapse Analytics

Synapse

Leer hoe je data kan laten werken voor jouw organisatie met Azure Synapse Analytics.

Power BI

Power BI

Power BI is de business intelligence tool van Microsoft. In een rapportage over de markt van ‘Analytics & Business Intelligence (ABI)’ noemt Gartner Microsoft een vooruitstrevend marktleider op het gebied van Business Intelligence.
Reden hiervoor is de alles-in-één oplossing die Power BI biedt. Het geeft je alle middelen om je bedrijfsdata om te toveren tot waardevolle inzichten. Van het inladen van data uit al jouw applicaties met behulp van connectoren tot het filteren en transformeren van datasets tot het bouwen van prachtige visualisaties: het kan allemaal met Power BI.

De voordelen van Power BI:

Basisgebruik van Microsoft Power BI is gratis! Het raadplegen van het dashboard is kan vanaf elk device.

Complete functionaliteit: je bundelt verschillende databronnen tot één dataset en maakt ze bruikbaar voor iedereen in de organisatie.

Naadloze integratie met de oplossingen van Microsoft: je beveiliging is in orde, je publiceert dashboards naar Teams en automatiseert datastromen met Microsoft Power Automate. 

Azure SQL

Azure SQL biedt een volledig platform voor het opslaan en raadplegen van data, met features als automatische back-ups, security en schaalbaarheid.

SCCT zet Azure SQL in om ervoor te zorgen dat jouw database precies is ingericht naar de wensen en eisen van jouw organisatie, zonder dat je je druk hoeft te maken over het managen van hardware of infrastructuur. Het is schaalbaar, altijd beschikbaar en integreert naadloos met andere Azure-services, zodat je je database altijd kunt inzetten om jouw data te optimaliseren.

sql database generic
Azure Synapse Analytics

Azure Synapse Analytics

Deze end-to-end service van Microsoft combineert big data en data warehousing in één handige service, en ondersteunt verschillende programmeertalen als SQL, Spark en .NET. Zo kun je grote hoeveelheden data binnen jouw organisatie inzetten om inzichten te verkrijgen waar je écht wat mee kan.

In traditionele data warehousing bewaren organisaties hun data op een gecentraliseerde en gestructureerde manier. Maar door de opkomst van big data moet ook andere, vaak ongestructureerde, data van verschillende bronnen als social media en IoT geanalyseerd worden. Door alle data op te slaan in één grote ‘data lake’, versimpelen we  samen de dataworkflow van jouw organisatie. Zo vergroot je de slagkracht van je organisatie door data-driven beslissingen te maken.

Maak kennis met de end-to-end-oplossingen van SCCT

Wij helpen jouw digitale transformatie met ons breed dienstenportfolio.