Assessment: Azure Cost Optimization

De juiste tools om jouw clouduitgaven te optimaliseren

Heb jij een volledig overzicht over wat jouw organisatie kwijt is aan cloudkosten? Met de Azure Cost Optimization-assessment van SCCT krijg je snel de controle over de kosten van jouw Azure-omgeving. Ontdek waar je verborgen kosten zitten, hoe je slim gebruikmaakt van de voordelen die Microsoft biedt en kom erachter hoe je direct concreet kunt besparen op jouw cloudkosten.

Zo ziet de Azure Cost Optimization-assessment eruit

Voor de assessment komen de SCCT-experts bij jou langs op locatie om de huidige inrichting van jouw Azure-omgeving te beoordelen. Vervolgens leveren we een duidelijk overzicht op met onze bevindingen, inclusief advies op basis van de best practices van SCCT. Verder helpen we je met de implementatie, zodat je al bij de volgende factuur bespaart!

De drie onderdelen van de assessment

De voordelen voor jouw organisatie

  • Met de assessment ontdek je verborgen kosten en voorkomen we toekomstige hoge uitgaven door het instellen van Azure-policies
  • Het dashboard dat we voor je bouwen geeft je op elk moment van de dag direct inzicht in de status van je clouduitgaven
  • We helpen je om bepaalde maatregelen direct te implementeren, zoals het automatisch aan- en uitzetten van testomgevingen
  • Voortaan maak je optimaal gebruik van je licenties door het inzetten van Azure Hybrid Benefit en Azure Reservations

Bescherm je organisatie voor onverwachte kosten

Het is verstandig om de assessment een aantal keer per jaar te herhalen, afhankelijk van je cloudafname. Zo weet je zeker dat je je uitgaven continu onder controle hebt.

Om ervoor te zorgen dat je clouduitgaven ook na de assessment binnen de perken blijven, richten we policies binnen je Azure-omgeving in. Zo kunnen jij en je collega’s niet per ongeluk hoge kosten maken. En mochten we een verdachte stijging zien? Dan nemen we direct proactief contact met je op.

Meld je aan voor de Azure Cost Optimization-assessment

Met de assessment heb je de juiste tools in handen om jouw clouduitgaven direct te optimaliseren: een adviesrapport waarmee jij en je collega’s direct aan de slag kunnen en je eigen BI-dashboard voor een duidelijk overzicht van je kosten.