Hybrid Identity Training

2-daagse Hands-on Hybrid Identity Training

Hybrid Identity Training

2-daagse Hands-on Hybrid Identity Training

Azure Active Directory is Microsoft’s cloud-gebaseerde identiteits- en toegangsoplossing. Het biedt het fundament voor alle Microsoft Cloud-diensten, waaronder Azure en Microsoft Office 365. Bijna al onze klanten hebben echter al jaren een eigen identiteits- en toegangsoplossing: Active Directory.

Veel van onze klanten vragen ons op welke manier zij het best de beide oplossingen aan elkaar kunnen koppelen. Dit heet dan Hybrid Identity. In de door SCCT ontwikkelde training nemen we je mee in dit landschap en leer je de juiste keuze te maken in deze complexe en aan verandering onderhevige technologie.

Voor wie is deze masterclass?

Iedereen is welkom bij de SCCT | Hybrid Identity-training. De ideale deelnemer voor de training is iemand die basale kennis heeft van Active Directory. De deelnemer weet:

  • Hoe objecten in Active Directory gebruikt kunnen worden om toegang te verschaffen tot functionaliteit op systemen binnen de organisatie;
  • Hoe Active Directory-objecten als gebruikersaccounts, computeraccounts en groepen te creëren en hoe deze objecten te verwijderen.
  • De basisbeginselen van goed systeembeheer, waaronder een plan maken voorafgaand aan een implementatie, het toepassen van scheiding van rechten, en het toepassen van het principe van uitdelen van minimaal benodigde rechten.

Inschrijven

  • Kosten: € 1.200,- excl. BTW per deelnemer
  • Wanneer: nader te bepalen
  • De voertaal tijdens de masterclass is Nederlands
  • Waar: Bij u op locatie of we zoeken geschikt alternatief

Over de trainer

Sander Berkouwer, de CTO van SCCT, heeft de Hybrid Identity-training ontwikkeld. Hij is een meervoudig onderscheiden Microsoft MVP, Veeam Vanguard en VMware vExpert. Hij voert complexe projecten uit bij organisaties op het gebied van identiteits- en toegangsbeheer rondom Active Directory en Azure Active Directory. Hij heeft hierbij korte lijnen met de product teams van Microsoft, Veeam en VMware. Meermaals betreffen zijn projecten de inzet van preview-functionaliteit.

Op basis van zijn ervaringen en de uitkomsten van de vele SCCT | Active Directory Domain Services Health Scans, SCCT | Active Directory Federation Services Health Scans en SCCT| Hybrid Identity Health Scans, zag hij dat bepaalde aandachtsgebieden steevast onderbelicht bleven binnen organisaties.

Sander stelde zich als doel voor deze training om deze aandachtsgebieden de aandacht te geven die ze verdienen binnen het grotere structurele raamwerk van Hybrid Identity; zijn door klanten geroemde ’70-puntenkeuzemodel’ voor Hybrid Identity.

Dagprogramma’s

Dag 1

De SCCT | Hybrid Identity-training begint bij de basis. We gaan ervanuit dat deelnemers basale kennis hebben van Active Directory, maar verder niet. Op basis van deze kennis verbreden we de horizon naar Azure Active Directory en schetsen we hoe we beide identiteitsplatforms kunnen laten samenwerken en elkaar kunnen laten versterken.

Na de introductie leggen we uit hoe een goede Hybrid Identity-implementatie ontworpen kan worden vanuit het oogpunt van de eindgebruiker, de beheerder en zijn/haar manager. We behandelen hierbij uiteraard ook de privacy-aspecten. In het aansluitende lab registreert de deelnemer een eigen Azure AD-tenant en bouwt de deelnemer een Hybrid Identity-omgeving. Er is meer dan voldoende tijd aan het eind van de dag om te experimenteren rondom casussen die deelnemers zelf meebrengen vanuit hun organisaties. Op deze manier zijn ze voorbereid om in hun eigen organisaties met vertrouwen Hybrid Identity te implementeren en te optimaliseren.

Dag 2

Op dag twee van de tweedaagse training leggen we de nadruk op de informatiebeveiliging. We zorgen ervoor dat de Hybrid Identity-omgeving optimaal functioneert. We wijzigen de Windows Server-installaties en de Active Directory-instellingen om een hoger informatiebeveiligingsniveau te bereiken. We wijzigen ook instellingen in de Azure AD-tenant richting hetzelfde doel. De deelnemers voeren deze acties ook daadwerkelijk uit in hun labomgeving; Ze zijn na afloop van de training in staat om dit ook voor hun eigen implementaties uit te voeren.

Als stepping stone bieden we richting het eind van dag 2 een glimps richting de toekomst van Hybrid Identity. We tonen functionaliteit die zich nog in het preview-stadium bevindt, maar waar organisaties nu al wel op kunnen voorsorteren. De uitkomst van de training zijn hiermee niet slechts adequate Hybrid Identity-omgevingen voor vandaag, maar optimale Hybrid Identity-omgevingen voor de komende jaren.

Benodigdheden

Er zijn een aantal benodigdheden voor de SCCT | Hybrid Identity-training:

Apparaat

Voor de SCCT | Hybrid Identity-training heeft een deelnemer een eigen apparaat nodig. Dit dient een laptop te zijn met een RJ45-netwerkaansluiting, een 1920×1080 schermresolutie of hoger en met minimaal Windows 7 of MacOS 10.13. We raden aan om ook de stroomvoorziening mee te nemen richting de training.

Telefoon

De deelnemer heeft een telefoon nodig. De deelnemer kan zelf kiezen of de telefoon wordt gebruikt om SMS-berichten op te ontvangen, telefoongesprekken op te ontvangen of om de Microsoft Authenticator-app te installeren en configureren voor multi-factor authenticatie.

Het telefoonnummer hoeft niet te worden gedeeld met SCCT.

E-mailadres

De deelnemer heeft een e-mailadres nodig, waarop de eigen Azure AD-tenant wordt geregistreerd. Voorafgaand en tijdens de training ontvangt de deelnemer informatie over de SCCT | Hybrid Identity-training op dit e-mailadres. Het e-mailadres wordt ook gebruikt voor de registratie van de Azure AD-tenant. Het e-mailadres hoeft geen zakelijk adres te zijn.

Het e-mailadres dient te worden gedeeld met SCCT. De SCCT | Verwerkersovereenkomst en SCCT | Privacy policy zijn van toepassing op de informatie die wordt gedeeld. Het e-mailadres wordt door SCCT slechts gebruikt voor de doeleinden van de SCCT | Hybrid Identity-training.

Non-benodigdheden

Deelnemers hoeven geen creditcard mee te nemen. Er zijn geen aanvullende kosten voor de SCCT | Hybrid Identity-training. Er is geen creditcard benodigd voor de registratie van de Azure AD-tenant.