Maak je werkplek nóg veiliger met de YubiKey

De beste gebruikersauthenticatie binnen Identity Management

SCCT is certified partner van Yubico, wereldwijd een van de belangrijkste partijen op het gebied van gebruikersauthenticatie. SCCT combineert de YubiKey, de authenticatiesleutels van Yubico, met Microsoft-oplossingen op het gebied van Identity en Security. Zo maken we jouw werkplek samen nog veiliger.

Is jouw IT-omgeving nog veilig?

Met basic authentication log je in met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Het voldoet allang niet meer aan de beveiligingseisen van 2022, dus raden wij al jaren aan om over te stappen naar moderne authenticatiemethodes als Multi-factor Authentication (MFA) of Passwordless Sign-in.

Maar ook binnen MFA bestaan verschillende gradaties van beveiliging – en een oplossing zoals de YubiKey voegt een extra beveiligingslaag toe aan je omgeving!

Gebruikersauthenticatie met de YubiKey

Zo werkt de YubiKey

Met de YubiKey hoeven gebruikers geen wachtwoord te onthouden of een app te openen op hun telefoon: de sleutel verifieert je identiteit door middel van aanraking, en je bent direct ingelogd. En dat is maar eenmalig nodig, want zodra een app of service is geverifieerd, blijft hij dat.

De YubiKey werkt out-of-the-box met honderden apps en services, zonder extra client software te moeten installeren.

Met deze apps en services kun je de YubiKey gebruiken

  • Windows / Microsoft Azure
  • MacOS
  • Google
  • Amazon
  • Salesforce

Usecases

Veilig hybride en remote werken

Met de YubiKey verkleinen we de risico’s voor hybride en externe collega’s, door phishing-resistente MFA-toegang te bieden tot bedrijfsapplicaties op werknemers- en persoonlijke apparaten.

Veilige privileged user-accounts

Het is cruciaal om het access management voor privileged users goed in te richten, omdat zij de belangrijkste doelwitten zijn voor cybercriminelen. Met de YubiKey hanteer je voor alle privileged users een hogere securitynorm.

 

Authenticatie voor omgevingen zonder mobiele devices

In omgeving waar mobiele devices niet zijn toegestaan, kun je ook MFA-methodes zoals SMS of authenticator apps niet gebruiken. De YubiKey biedt uitkomst wanneer er geen mobiele devices of verbindingen beschikbaar zijn.

Callcenters

In een drukke en dynamische omgeving als een callcenter zijn mobiele devices niet ideaal voor gebruikersauthenticatie. De YubiKey zorgt in die situatie voor betere beveiliging en hogere productiviteit.

Maak je IT-omgeving nog veiliger met de YubiKey

Wij combineren de YubiKey binnen ons werkplekconcept met Microsoft-oplossingen op het gebied van Identity en Security. Zo maken we de werkplek nóg veiliger. Meer weten over de mogelijkheden voor jouw organisatie?