Professional Services

SCCT neemt u mee en laat u zien dat overstappen naar de cloud niet moeilijk en complex hoeft te zijn.

Professional Services

U werkt al met of heeft zich vast al eens verdiept in wat Microsoft’s cloudoplossingen voor uw dienstverlening kunnen betekenen. Maar waar begint u? De SCCT-professionals delen graag hun kennis en expertise met u. Dit doen we veelal op basis van advies, workshops of in projecten.

SCCT neemt u mee en laat u zien dat overstappen naar de cloud niet moeilijk en complex hoeft te zijn. Naar aanleiding van uw eisen en wensen stellen we een stappenplan op om tot de gewenste eindsituatie te komen.

Niet alleen de bouw van de oplossing, maar ook migratie en implementatie voeren wij uit. Dat uw medewerkers de cloudoplossing adopteren, is voor ons een belangrijk doel in elk project. Van begin tot het eind betekent dat enthousiasmeren en trainen on-the-job.

Wilt u na het project grip houden op uw cloudomgeving, maar er zelf niet naar om hoeven kijken? SCCT ontzorgt door het technisch beheer in te richten en uit te voeren. Lees hier meer over onze Managed Cloud Services.

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (AVD) is de Virtual Desktop Infrastructure (VDI)-oplossing van Microsoft. AVD is gebouwd op het krachtige Azure-platform, hierdoor erg schaalbaar en veilig. Het is een complete virtualisatie-oplossing voor desktops of individuele applicaties. Daarnaast is het een groot voordeel dat AVD volledig integreert met andere Microsoft-oplossingen vanuit Office 365 zoals Microsoft Teams en OneDrive for Business.

Microsoft Cloud Security Assessment

Traditionele security-oplossingen bieden beveiliging door een IT-omgeving van de buitenwereld af te schermen, bijvoorbeeld met behulp van firewalls en VPN-tunnels. Maar de tijden waarin dit als succesvolle beveiliging gold, zijn nu voorbij; deze aanpak volstaat niet langer in een cloud-wereld.

De cloud is 24/7 via het publieke internet te benaderen. Je gegevens moeten daarom ook buiten de muren van je organisatie altijd beschermd zijn. De security van cloudomgevingen dient daarom secure-by-design geïmplementeerd te worden. Om te toetsen hoe uw organisatie er op het gebied van Security voor staat, hebben we het Microsoft Security Assessment ontwikkeld.

Icoon security

Is jouw IT-omgeving nog veilig?

Met basic authentication log je in met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Het voldoet allang niet meer aan de beveiligingseisen van 2022, dus raden wij al jaren aan om over te stappen naar moderne authenticatiemethodes als Multi-factor Authentication (MFA) of Passwordless Sign-in.

Andere voorbeelden van onze Professional Services

Hybrid Identity Scan

In de Hybrid Identity Scan beoordelen we samen met uw beheerders de Active Directory-inrichting en het landschap met het specifieke doel om Hybrid Identity te realiseren of te optimaliseren. Op deze manier identificeert SCCT zeer vroeg in het traject blokkades voor de (mogelijke) implementatie en kunnen er optimalisaties worden toegepast in een bestaande implementatie.

Office 365 security check

Met behulp van onze Office 365 Security Check krijgt u in een aantal uur inzicht hoe veilig uw Office 365-omgeving is. AVG, compliancy en het beschermen van data is bij iedere organisatie onderwerp van gesprek. Als resultaat van deze check ontvangt u een adviesrapport met mogelijke verbeteringen.

Azure migratie

Heeft u een bestaande ICT-infrastructuur en wenst deze naar de cloud te migreren? Dan is Microsoft Azure een meer dan geschikt platform. Na een inventarisatie van de huidige omgeving stellen we een migratieplan op. We voeren de migratie gezamenlijk uit en zorgen daarna voor een naadloze overdracht.

Microsoft Office 365 Back-up

Heeft u ooit een bestand binnen Microsoft 365 willen terugzetten voor een medewerker die een paar maanden met ouderschapsverlof is geweest? Zo ja, dan weet u dat de ingebouwde functionaliteit vanuit Microsoft onvoldoende is.

Microsoft en SCCT raden organisaties aan om zelf back-ups te maken en het terugzetten van deze back-ups regelmatig te testen. Vanuit SCCT bieden we de functionaliteit van Veeam Backup for Microsoft Office 365 aan om de ingebouwde Microsoft 365-functionaliteit uit te breiden en daadwerkelijke back-ups te maken van uw gegevens.

Lees onze flyer, die uitlegt waarom u zelf verantwoordelijk bent voor de back-up van uw Microsoft Office 365-gegevens.

Meer weten?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over wat de SCCT-professionals voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.