Professional Services

U werkt al of heeft zich vast al eens verdiept in wat Microsoft’s cloud oplossingen voor uw dienstverlening kunnen betekenen. Maar waar begint u? De SCCT professionals delen graag hun kennis en expertise met u. Dit doen we veelal op basis van advies, workshops of in projecten.

SCCT neemt u mee en laat u zien dat overstappen naar de cloud niet moeilijk en complex hoeft te zijn. Naar aanleiding van uw eisen en wensen stellen we een stappenplan op om tot de gewenste eindsituatie te komen.

Niet alleen de oplossing, maar ook migratie en/of implementatie voeren wij uit. Dat uw medewerkers de cloudoplossing adopteren is voor ons een belangrijk doel in elk project. Vanaf begin tot het eind betekent dat enthousiasmeren en trainen-on-the-job.

Wilt u na het project grip houden op uw cloud omgeving, maar er zelf niet naar om hoeven kijken? SCCT ontzorgt door het technisch beheer in te richten en uit te voeren. Lees hier meer over onze Managed Cloud Services.

Contact

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop (AVD) is de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) oplossing van Microsoft. AVD is gebouwd bovenop het krachtige Azure platform, hierdoor erg schaalbaar en veilig. Het is een complete virtualisatie-oplossing voor desktops of individuele applicaties. Daarnaast is het een groot voordeel dat AVD sterk integreert met Microsoft’s andere oplossingen vanuit Office 365 zoals Microsoft Teams en OneDrive for Business.

Lees hier meer

Microsoft Cloud Security Assessment

Traditionele security oplossingen bieden beveiliging door een IT-omgeving van de buitenwereld af te schermen, bijvoorbeeld met behulp van firewalls en VPN-tunnels. Maar de tijden waarin dit als succesvolle beveiliging gold, zijn nu voorbij; deze aanpak volstaat niet langer in een cloud wereld.

De cloud is namelijk 24/7 via het publieke internet te benaderen. Je gegevens moeten daarom ook buiten de muren van je organisatie te allen tijde beschermd zijn. De security van cloud omgevingen dient daarom secure-by-design geïmplementeerd te worden. Om te toetsen hoe uw organisatie er op het gebied van Security voor staat hebben we het Microsoft Security Assessment ontwikkeld.

Lees hier meer

Andere voorbeelden van onze Professional Services

Hybrid Identity Scan

In de Hybrid Identity Scan beoordelen we, samen met uw beheerders de Active Directory inrichting en het landschap met de specifieke focus op het doel om Hybrid Identity te realiseren of te optimaliseren. Op deze manier identificeert SCCT zeer vroeg in het traject blokkades voor de (mogelijke) implementatie en kunnen er optimalisaties worden toegepast wanneer deze er zijn in een bestaande implementatie.

Office 365 security check

Met behulp van onze Office 365 Security Check krijgt u in een aantal uur inzicht hoe veilig uw Office 365 omgeving is. AVG, compliancy en het beschermen van data is bij iedere organisatie onderwerp van gesprek. Als resultaat van deze check ontvang u een rapport daarin adviezen om te verbeteren.

Azure migratie

U heeft een bestaande ICT infrastructuur en wenst deze naar de cloud te migreren, dan is Microsoft Azure een meer dan geschikt platform. Na een inventarisatie van de huidige omgeving stellen we een plan op om van a naar b te migreren. Samen met u voeren we dit uit en doen we na afloop een overdracht.

Microsoft Office 365 Back-up

Heeft u ooit een bestand binnen Microsoft 365 willen terugzetten voor een medewerker die een paar maanden met ouderschapsverlof is geweest? Zo ja, dan weet u dat de ingebouwde functionaliteit vanuit Microsoft onvoldoende is.

Microsoft en SCCT raden organisaties aan om zelf back-ups te maken en het kunnen terugzetten van deze back-ups regelmatig te testen. Vanuit SCCT bieden we de functionaliteit van Veeam Backup for Microsoft Office 365 aan om de ingebouwde Microsoft 365-functionaliteit uit te breiden en daadwerkelijke back-ups te maken van uw gegevens.

Dit is de reden dat we een flyer hebben opgesteld waarin beschreven wordt waarom u zelf verantwoordelijk bent voor de back-up van uw Microsoft Office 365 gegevens.

Download hier de flyer

Meer weten?

Is uw interesse gewekt en wilt u meer weten over wat de SCCT professionals voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Contact