Wat doen we

Aan welke eisen moet de veiligste en best presterende werkplek in 2023 voldoen?

De vier elementen van de beste werkplek

De werkplek is het start- én eindpunt van iedere IT-omgeving. Zo’n essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering moet daarom altijd veilig, efficiënt en up-to-date zijn. Of het nu gaat om een virtuele werkplek die draait op Azure Virtual Desktop, of een fysieke werkplek met een lokale Windows-versie. Wij zijn er voor de eindgebruiker: die moet gemakkelijk en op ieder moment van de dag toegang hebben tot alle software en data die hij of zij nodig heeft.

SCCT is gespecialiseerd in Microsoft-oplossingen en zorgt voor uw werkplekken, van de installatie van Windows 10 en 11 met Autopilot tot het beheer van uw devices met Microsoft Intune. Iedere werkplek bestaat uit vier belangrijke componenten: security, productivity, identity en datacenter.

Schild SCCT
Security

Security

De cloud is 24/7 te benaderen via internet, dus goede beveiliging is onmisbaar: of dit nu tegen cyberaanvallen is of tegen uitval van de IT-omgeving.

Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag, en het is inmiddels niet meer de vraag óf uw bedrijf wordt aangevallen, maar wanneer. Is uw IT-omgeving bestand tegen een aanval met malware of ransomware?

Wanneer uw dienstverlening onverwacht wordt onderbroken, bent u met een lokale IT-omgeving zelf verantwoordelijk voor disaster recovery. Bent u klaar om de downtime zo laag mogelijk te houden?

Wetgeving op het gebied van databeheer wordt steeds strenger, en sinds de komst van AVG zijn er steeds meer zaken om rekening mee te houden. Voldoet uw omgeving nog aan alle regels?

Productivity

Nu remote working zo belangrijk is geworden, is het zaak om de prestaties van de IT-omgeving optimaal te benutten om zo efficiënt mogelijk te kunnen werken.

Uw organisatie gebruikt op maat gemaakte software, die gebouwd is in het tijdperk voor de cloud. Dit brengt uitdagingen met zich mee bij een eventuele transitie. Kan uw legacy software mee naar de cloud?

U hebt geen duidelijk dashboard dat de prestaties van uw omgeving laat zien, maar die hebt u ook niet nodig om te weten dat het stukken beter kan. Hoe kunt u de omgeving beter laten presteren?

Verschillende eindgebruikers hebben verschillende licenties, en het is niet meer helemaal duidelijk hoeveel u betaalt en hoe lang de contracten doorlopen. Maakt u optimaal gebruik van uw licenties?

Productivity schild
Identity schild

Identity

Met Azure Active Directory hoeven uw collega’s zich slechts één keer aan te melden om applicaties en data veilig te kunnen gebruiken. Verder is SCCT officieel partner van Yubico: met de authenticatiesleutels voor MFA en passwordless authentication maken we onze Microsoft-oplossingen zo nog sterker en veiliger.

In een tijd waar datalekken aan de orde van de dag zijn, is het belangrijk dat gebruikers alleen toegang hebben tot de data en applicaties die ze nodig hebben. Hoe is uw rechtenbeheer geregeld?

Alle accounts in uw IT-landschap moeten voldoen aan de standaarden die u bepaalt. Let er bijvoorbeeld op dat u geen verouderde protocollen gebruikt. Heeft u uw Identity & Access Management op orde?

Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om veilige gebruikersauthenticatie in te stellen, maar nog niet alle collega’s maken er gebruik van. Hoe maakt u MFA voor alle collega’s beschikbaar?

Datacenter

Een solide IT- backend begint met een modern datacenter: maak optimaal gebruik van de beschikbare resources gecombineerd met Microsoft Azure.

Uw hardware is toe aan vervanging, en u staat voor een belangrijke keuze: koopt u nieuwe hardware voor in uw lokale datacenter, of stapt u over naar het gebruik van Microsoft Azure?

Door de toevoeging van nieuwe hardware en software en het verloop van IT-collega’s over de loop der jaren, is het beheer er niet makkelijker op geworden. Hebt u het overzicht nog?

Het huidige datacenter is verouderd: het wordt niet meer voldoende ondersteund, want SLA’s met de leverancier zijn verlopen. Voldoet de omgeving nog aan de laatste wet- en regelgeving?

Datacenter schild
werkwijze SCCT

De SCCT-methode

Het streven naar de veiligste werkplek is een continu proces. En het begint hier. Onze unieke werkwijze bewijst keer op keer dat het altijd beter kan. Leer hoe u uw resources en licenties slimmer kunt inzetten.

Icoon security

Is jouw IT-omgeving nog veilig?

Met basic authentication log je in met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord. Het voldoet allang niet meer aan de beveiligingseisen van 2022, dus raden wij al jaren aan om over te stappen naar moderne authenticatiemethodes als Multi-factor Authentication (MFA) of Passwordless Sign-in.

Klanten

Meer weten?

Neem contact met ons op via onderstaand formulier. Dan zorgen wij dat u zo spoedig mogelijk antwoorden op al uw vragen zal ontvangen!