Met Azure Security Center kunt u uw Azure omgeving beschermen tegen bedreigingen zoals malware of DDoS aanvallen. Azure Security Center detecteert mogelijke beveiligingsgaten en geeft advies hoe deze gedicht kunnen worden. Dit is een proces dat continue evolueert omdat Microsoft inzicht krijgt over nieuwe soorten aanvallen. Microsoft maakt gebruik van Machine Learning (dankzij de capaciteit van Azure) om dit nieuwe suggesties te doen ten behoeve van de veiligheid. Dat betekent dat uw omgeving kan profiteren van aanvallen die andere klanten hebben ondergaan.

Een introductie van Azure Security Center is beschikbaar op https://docs.microsoft.com/en-us/azure/security-center/security-center-intro

Azure Security Center staat standaard ingeschakeld in de Free tier en biedt een basisbescherming voor alle services die worden afgenomen. Een geavanceerde bescherming is beschikbaar in een betaalde variant.

SCCT adviseert in eerste instantie gebruik te maken van de Standard Tier.

Als deze is ingeschakeld zal Azure Security Center meldingen genereren met mogelijke beveiligingsgaten.

Per aanbeveling kan de beheerder besluiten ieder advies op te volgen. Essentieel voor het gebruik van Azure Security Center is dat de organisatie beleidsregels opgesteld heeft met betrekking tot beveiliging. Dit kan tevens gebruikt worden als opmaat voor de GDPR die volgend jaar van kracht is.

Tenslotte is een PowerBI dashboard beschikbaar voor het in kaart brengen van alle bedreigingen en aanbevelingen. Zie https://docs.microsoft.com/en-us/azure/security-center/security-center-powerbi voor meer informatie.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van het Azure Security Center? Neem dan contact met mij op.

Harro Borghardt
Harro BorghardtSales Director - 088 – 06 06 400