Tijdens het Microsoft Ignite event afgelopen september is er veelvuldig gesproken over de aankondiging dat de Skype for Business vervangen gaat worden door de Microsoft Teams. Wij merken bij onze klanten dat deze aankondiging veel vragen met zich mee brengt en er verwarring is hoe dit precies eruit gaat zien en wat men wel of juist niet kan verwachten.

Onze Skype for Business/Teams consultant was bij Microsoft Ignite aanwezig en geeft meer inzicht in deze aankondiging en wat u kunt verwachten in dit artikel.

Wat houdt deze aankondiging precies in?

Microsoft heeft aangekondigd tijdens Ignite om de Skype for Business Online workload op ten duur te vervangen door Microsoft Teams. Dit wordt zichtbaar door het gebruik van de Microsoft Teams client. De Microsoft Teams client zal binnenkort alle functionaliteit bevatten zoals deze vandaag de dag ook binnen de Skype for Business client gebruikt wordt. Op dit moment is er nog geen telefonie functionaliteit beschikbaar binnen Microsoft Teams, maar deze feature is momenteel wel in preview.

Voor de Skype for Business Server (on-premises) infrastructuren geldt deze wijziging niet, indien er geen gebruik gemaakt wordt van een hybride koppeling en Skype for Business Online. Microsoft Teams is een volledige cloud dienst en is (nog) niet toepasbaar in combinatie met een on-premises infrastructuur.

Hoe werkt de transitie naar Microsoft Teams?

De transitie naar Microsoft Teams is door Microsoft dusdanig laagdrempelig gemaakt dat organisaties eerst goed kunnen wennen aan Microsoft Teams. Dit heeft te maken met het feit dat de Skype for Business client en Microsoft Teams client naast elkaar (side-by-side) kunnen draaien op de werkplek. Op deze wijze kan men zelf de keuze maken welke client er gebruikt wordt voor welke toepassing. Vervolgens kan er centraal aangegeven worden wanneer de Skype for Business client volledig vervangen gaat worden door Microsoft Teams. De contacten, instellingen en content zijn uitwisselbaar tussen beide clients, zodoende gaat er tijdens de transitie geen data verloren.

Microsoft geeft op dit moment geen deadline aan voor deze transitie naar Microsoft Teams en geeft de regie over aan de organisatie zelf. Microsoft heeft wel aangegeven dat het mainstream support van Skype for Business verlengd gaat worden om organisaties de tijd te bieden om de transitie naar Microsoft Teams niet te forceren.

Waar kan ik terecht voor vragen?

Heeft u vragen over Skype for Business of Microsoft Teams of bent u geïnteresseerd in een implementatie van deze diensten, dan bent u bij SCCT aan het juiste adres. SCCT heeft ervaring met de implementatie van deze uitgebreide Office 365 oplossingen. We komen graag bij u langs voor een demonstratie. Aansluitend op de demonstratie kunnen we uw exacte eisen en wensen bespreken.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van Microsoft Teams? Neem dan contact met mij op.

Harro Borghardt
Harro BorghardtSales Director - 088 – 06 06 400