Vandaag viert SCCT haar éénjarig jubileum als onderdeel van Interstellar. Op 1 juni 2021 trad SCCT toe tot de collectie IT-bedrijven om de komende jaren verder te groeien als hét Microsoft-platform binnen Interstellar. We spreken CEO Carlo Schaeffer over het afgelopen jaar en de ontwikkelingen van de komende tijd.

De kracht van de Interstellar-collectie

Schaeffer is enorm blij met de dynamiek tussen SCCT en de andere Interstellar-organisaties, vertelt hij: “We zoeken steeds vaker de samenwerking op om onze klanten nog beter te helpen. Zeker in het afgelopen halfjaar heeft dit een vlucht genomen: het is een vast onderdeel van ons proces geworden om te kijken of we onze gedeelde kennis beter kunnen inzetten voor de klant.”

Dat was niet het geval voordat SCCT bij Interstellar hoorde, legt hij uit: “Als we vroeger een klantvraag kregen die niet binnen onze expertise lag, moesten we het antwoord buiten de deur zoeken. Maar nu kunnen we vragen altijd direct beantwoorden vanuit een ander Interstellar-bedrijf. En dat is precies de kracht van de groep.”

Inzetten op groei

Inmiddels bedient de IT-groep gezamenlijk meer dan 2.500 klanten. En ook de komende tijd zet de groep vol in op verdere groei binnen Nederland, schrijft Interstellar-CEO Maarten van Montfoort op LinkedIn: “We bouwen samen aan onze collectie waarbij we regionaal gaan uitbreiden om landelijke dekking te realiseren. Ook investeren we verder in kennis en kunde op specifieke domeinen.”

Interstellar campus

De Interstellar-campus in Delft

Een belangrijke volgende stap in de verregaande samenwerking tussen de Interstellar-bedrijven wordt later deze maand genomen, wanneer SCCT samen met Ask Roger! en Pinewood de Interstellar Campus in Delft betrekt. Schaeffer: “We kijken uit naar deze nieuwe fase in het bestaan van SCCT, waarin we ons verder blijven ontwikkelen als hét kenniscentrum voor Microsoft-cloudoplossingen.”