Recent heeft Microsoft de mogelijkheid vrijgegeven om StorSimple Virtual Arrays te maken voor organisaties die niet beschikken over een Enterprise Agreement. Voor organisaties die beschikken over een Pay as you Go, Azure in Open of Azure CSP is het mogelijk om een of meerdere StorSimple Virtual Arrays te maken. Er is dus geen fysiek StorSimple apparaat meer nodig, dit was tot kort een vereiste. Fysieke StorSimple apparaten zijn alleen voor Enterprise Agreement abonnementen beschikbaar.

Hoe werkt het?

Een StorSimple Virtual Array is een virtuele machine die in uw datacenter gehuisvest kan worden. Voor zowel VMware ESXi en Microsoft Hyper-V 2008 R2 en nieuwer zijn images beschikbaar.

Een StorSimple Virtual Array kan op twee manieren geconfigureerd worden:

  • Als virtuele SAN (via iSCSI)
  • Als virtuele NAS (via SMB)

De beschikbare opslag wordt met Azure Storage uitgebreid. De StorSimple Virtual Array beschikt over eigen intelligentie die ervoor zorgt dat de meest geraadpleegde data lokaal wordt opgeslagen. De rest zal op Azure worden opgeslagen. Dit kan vooral handig zijn voor organisaties met meerdere locaties met veel files.

Een volledig overzicht van de StorSimple Virtual Array is beschikbaar op https://docs.microsoft.com/en-us/azure/storsimple/storsimple-ova-overview.

Een StorSimple Virtual Array heeft de volgende voordelen:

  • Een Virtual Array kan opslag aanbieden tot maximaal 64 TB, waarvan maximaal 8 TB lokaal
  • De Virtual Array beschikt over een web interface voor de initiële setup
  • Er kunnen backups gemaakt worden die in de cloud worden opgeslagen. Ook item-level restore acties zijn mogelijk
  • De Virtual Array kan beheerd worden zoals ieder andere VM

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van StorSimple Virtual Arrays? Neem dan contact met mij op.

Carlo Schaeffer
Carlo SchaefferTechnical Director - 088 – 06 06 400