In 2017 werd het voor het eerst mogelijk SCCM Hybrid Mobile Management (MDM) op te zetten.  Dit betekent dat mobiele devices beheerd konden worden vanuit de SCCM console in een combinatie met Microsoft Intune. Inmiddels heeft Microsoft aangekondigd te stoppen met support voor deze oplossing. Wat betekent dat in de praktijk en waar moet u rekening mee houden?

Einde van support

Microsoft heeft aangegeven vanaf versie 1902, die op dit moment in technical preview is, de optie om Hybrid MDM op te zetten weg te nemen.  Op 1 september 2019 zal de support volledig stopgezet worden. Concreet betekent dit dat er geen updates meer worden aangeboden, dus ook geen security-updates. Ook is het niet meer mogelijk om Conditional Access te gebruiken vanuit deze context.

Waarom stopt Microsoft de support?

De afgelopen tijd is er uitgebreid geïnvesteerd in clientmanagement vanuit Azure via Microsoft Intune. De mogelijkheden worden hierin steeds uitgebreider. Denk aan het configureren van devices die draaien op iOS, MacOs en Android. Een van de redenen dat de ontwikkelingen snel gaan is dat Microsoft snel en efficiënt Microsoft Intune-updates kan uitrollen en geen oude versies hoeft te ondersteunen, gezien zij de zorg voor het upgraden van de managementomgeving zelf dragen. Dit in combinatie met het feit dat er relatief weinig gebruik werd gemaakt van Hybrid Management, heeft Microsoft doen besluiten te stoppen met de support.

Wat kunt u doen om zich voor te bereiden

Het beheer van mobiele devices kan volledig worden gemigreerd naar Microsoft Intune als standalone product. Hiermee wordt de huidige functionaliteit behouden, alleen de plek waar het beheer plaats vindt verandert. Heeft u SCCM hybrid mobile management in gebruik? Dan kan SCCT u helpen met de migratie naar Microsoft Intune, zodat u soepel over kunt naar de nieuwe situatie. Er hoeven ook geen licenties bijgekocht te worden, bestaande licenties zijn voldoende. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen met het in gebruik nemen van de Intune-portal en alle mogelijkheden die daarbij horen.

Meer willen weten?

Wilt u meer weten over het stoppen van het support op Hybrid Mobile Management? Neem dan contact met ons op.