Het nieuwe Office 365 Enterprise E5 plan is de vervanger van het huidige E4 plan met de toevoeging van een aantal nieuwe functionaliteiten, zoals Advanced Threat Protection (voor secure attachments en URL’s), Cloud PBX*, PSTN Conferencing, PSTN Calling*, Broadcast meetings, Delve Analytics en Power BI Pro.

Office 365 Enterprise E5

Vanaf 1 december 2015 is het mogelijk om een Office 365 Enterprise E5 licentie in Nederland te bemachtigen. Wat houdt deze licentie precies in? Simpelweg is het E5 plan de vervanging van het huidige E4 plan. Alle features die nu beschikbaar zijn in het huidige E4 plan worden aangeboden in het E5 plan en daarbovenop worden een aantal nieuwe features geboden.

Om een beeld te geven zijn een aantal belangrijke nieuwe features in het E5 plan opgesomd:

Advanced Threat Protection – is een feature voor Exchange Online om extra beveiliging te bieden voor postvakken op het gebied van malware. Advanced Threat Protection scant op schadelijke bijlagen en URL’s en rapporteert mogelijke risico’s in een overzichtelijke dashboard.

PSTN Conferencing – maakt het mogelijk om in te bellen op een Office 365 (Skype for Business) gehoste Online Meeting via het reguliere PSTN netwerk of 2G netwerk. Op dit moment is het mogelijke om een inbel telefoonnummer te selecteren in +- 30 landen en in 10 verschillende talen.

PSTN Calling* – zorgt ervoor dat Skype for Business Online (Office 365) gebruikers telefoongesprekken kunnen voeren en ontvangen vanuit het regulieren telefoonnetwerk (PSTN). Door het koppelen van telefoonnummers aan deze gebruikers wordt Skype for Business de VOIP oplossing in de cloud. Deze feature van Skype for Business wordt als add-on naast het E5 plan aangeboden, waarbij er keuze is uit een nationaal en internationaal plan. PSTN Calling is beschikbaar in de US en de verwachting is dat medio 2016 deze feature in Europa beschikbaar komt.

Cloud PBX* – is de uitbreiding van PSTN Calling en voorziet in geavanceerde call control opties, zoals response groepen (ACD), team calls, delegation (hunt groepen/chef-secretaresse schakelingen), 911 emergency en call park. Deze feature is naar verwachting beschikbaar in Europa vanaf 2017.

Broadcast meetings – is een Skype for Business feature om Online meetings voor maximaal 10.000 deelnemers te organiseren. Deelnemers kunnen via een webbased applicatie op vrijwel elk type device deelnemen aan bijvoorbeeld een event of een seminar die uw onderneming organiseert.

Delve Analytics – is een uitbreiding op de huidige Delve feature en geeft meer inzicht op gebruikte data van gebruikers en analyses. Er is een dashboard toegevoegd voor het meten en volgen en identificeren van trends van bijvoorbeeld veel gebruikte team documenten of samenwerkingen.

Power BI Pro – bevat dezelfde functionaliteit als de gratis versie van Power BI en een aantal nieuwe features, zoals meer datacapaciteit en hogere streaming limieten, het delen van team dashboarden en rapportages door middel van groepen en door middel van een Personal Gateway is het zelfs mogelijk om een connectie te maken met on-premises data.

Bent u geïnteresseerd in een upgrade of implementatie van Office 365 dan bent u bij SCCT aan het juiste adres. SCCT heeft ervaring met de implementatie van deze uitgebreide Office 365 oplossingen. We komen graag bij u langs voor een demonstratie. Aansluitend op de demonstratie kunnen we uw exacte eisen en wensen bespreken.