Azure Hybrid Use Benefit is beschikbaar voor klanten met licenties voor de Windows Server Standard- of Datacenter-editie met actieve Software Assurance. Azure Hybrid Use Benefit is niet beperkt tot een specifiek licentieprogramma. Met Azure Hybrid Use Benefit is een besparing mogelijk tot wel 40 procent op virtuele machines, afhankelijk van regio, type exemplaar en gebruik.

De Azure Hybrid Use Benefit geldt bij licenties voor Windows Server Datacenter Edition en Standard Edition die gedekt zijn door Software Assurance. Afhankelijk van de editie kunt u uw licenties converteren of hergebruiken om Windows Server Virtual Machines in Azure uit te voeren en een lager basisrekentarief (tarieven voor virtuele Linux-machines) te betalen.

Voor elke Windows Server-licentie met twee processors of elke Windows Server-licentie met 16 cores die zijn gedekt met Software Assurance, kunt u een van de volgende Azure VM’s draaien:

  • Maximaal twee machines met maximaal 8 cores, of;
  • Eén virtuele machine met maximaal 16 cores.. Het is ook mogelijk om virtuele machines met meer dan 16 cores te draaien door licenties te stapelen. Voor twee licenties van twee processoren of twee 16-core licenties, kan een virtuele machine met maximaal 32 cores gestart worden.

Het licentierecht voor de Standard Edition van Azure Hybrid Benefit kan slechts één keer worden gebruikt (on-premises of in Azure). Dankzij de voordelen van de Datacenter Edition kan het systeem gelijktijdig on-premises en in Azure worden gebruikt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de Microsoft Azure Hybrid Use benefits? Neem dan contact met mij op.

Carlo Schaeffer
Carlo SchaefferTechnical Director - 088 – 06 06 400