Azure Reserved Instances zijn sinds kort beschikbaar. Met Azure Reserved Instances is het mogelijk om virtuele machines te reserveren voor een periode van één of drie jaar. Afhankelijk van Azure regio en de geselecteerde virtuele machine, is een kostenbesparing mogelijk van maximaal 72% ten opzichte van de pay-as-you-go prijs.

Azure Reserved Instances bieden de voorspelbaarheid van een vaste prijs en helpen om budgettering en prognose te verbeteren. Azure Reserved Instances bieden ook flexibiliteit als bedrijfsbehoeften veranderen. Het is mogelijk om wijzigingen aan te brengen met betrekking tot bestaande Reserved Instances, zoals het wijzigen van de Azure regio of VM-familie. Ook kunnen aangeschafte Reserved Instances geannuleerd worden, waarbij een gedeelte van de aankoopsom wordt geretourneerd.

Klanten met een actieve Software Assurance hebben de mogelijkheid om Azure Reserved Instances te combineren met Azure Hybrid Benefits en tot 82% te besparen ten opzichte van de pay-as-you-go prijs. Met Azure Hybrid Benefit voor SQL Server is de besparing nog hoger. Voor klanten die beschikken over een Enterprise Agreement kan Azure Monetary Commitment worden gebruikt om Azure Reserved Instances te kopen. In scenario’s waarin EA-klanten al hun Azure tegoed hebben opgebruikt, worden Reserved Instances gefactureerd op hun volgende rekening.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de toegevoegde waarde van Microsoft Azure Reserved Instances? Neem dan contact met mij op.

Carlo Schaeffer
Carlo SchaefferTechnical Director - 088 – 06 06 400