Na een drukke start van dag 1 waar alle deelnemers op dezelfde plekken samenscholen, is het op dag 2 ieder voor zich met zelf uit te kiezen sessies. Alles kan, alles mag. We waren hoofdzakelijk in de ‘refrigerator’-zaal (West B4) waar Microsoft ons warm maakt met Modern Management in een zaal waar de temperatuur niet boven de 12 graden Celsius uitkomt.

Modern Management

Microsoft legde meer uit over Autopilot: Out of the box imaging via Intune, mogelijk gemaakt voor Microsoft, HP en Lenovo devices. Dell werd niet genoemd. Altijd een Up-to-date uitrol, en via Intune policies de controle over de uitrol. Voor sommige organisaties is de combinatie Intune, Azure AD & AutoPilot onvoldoende. CO-Management biedt dan een oplossing: Intune én ConfigMgr, Azure AD én Active Directory on-premises én een breed aanbod van clouddiensten zorgen voor een flexibele overgang tussen de klassieke en moderne werkplek.

Skype for Business en Teams

Voorafgaand aan Microsoft Ignite hoorden we al dat Microsoft Teams de vervanger gaat worden van Skype for Business. Deze soep wordt natuurlijk niet zo heet gegeten, en Microsoft bood tijdens Ignite een aantal handvatten:

  • Microsoft Teams wordt de core client op gebied van communications en de Skype for Business client gaat verdwijnen
  • De support van Skype for Business wordt verlengd, om geen geforceerde overgang van Teams te bewerkstelligen. Dit geldt zowel voor Online, On-premises en Hybrid toepassingen
  • Microsoft zelf gaat een nieuwe Skype for Business infrastructuur gebruiken om betere kwaliteit, stabiliteit en toepassingen te kunnen bieden op het gebied van communicatie en samenwerking van Teams
  • Er komt eind 2018 een nieuwe Skype for Business on-premises server, versie 2019

Productivity en Communications op de langere termijn

Microsoft kondigde ook vandaag aan dat er nieuwe versies komen van de on-premises Exchange Server, on-premises SharePoint Server, Office Professional Plus en Skype for Business Server. Halverwege 2018 mogen we de eerste preview versies verwachten. Eind 2018 is dan de release. Opvallend in de nieuwe versie van Skype for Business is:

  • Alleen beschikbaar in Enterprise Edition
  • Geen in-place server upgrade mogelijkheden
  • Geen Silverlight Management console, director rol en persistent chat server opties meer

Er komt ook een nieuw Hybrid aware portal, waardoor instellingen zowel Online als on-premises via één portal beheerd kunnen worden. Dit betekent ook dat alle quality data, reporting en retention policies via dezelfde portal benaderbaar en zichtbaar gemaakt kunnen worden.

Dit was het weer voor vandaag, morgen zullen we meer vertellen over de nieuwe services rondom het Azure platform.