Achteraf gezien is de een na laatste dag van Ignite de meest hectische dag die je maar kan voorstellen: De dag staat bomvol met allerlei sessies die je niet wilt missen. Er is een grab ’n go lunch, die voor sommige mensen nog niet voldoende flexibiliteit biedt. De Expo sluit al vroeg en alle stands willen zo veel mogelijk van hun spullen af, waarvoor iedereen staat te dringen voor de beste goodies van het jaar.

Na het dagprogramma volgt het avondprogramma: Het Microsoft Ignite feest bij Universal Studios wil je gewoonweg niet missen: Op elke hoek kan eten en drinken gepakt worden en je staat versteld van het gebrek aan wachtrijen. 3D- en 4D-attracties wisselden elkaar af, met af en toe een rollercoaster in de mix. Naast rollercoaster hebben we meer onvergetelijke indrukken meegekregen. Het toverwoord dit jaar lijkt Modern Authentication (MA). De toepasbaarheid hiervan werd getoond in vrijwel elke sessie, ongeacht of het onderwerp van de presentatie Azure Active Directory, Enterprise Mobility + Security, Microsoft Teams, Skype for Business, Exchange Server, Office 365 of Onedrive for Business was.

We vroegen telkens welke producten geen Modern Authentication bieden. Daarvan komt vast en zeker binnenkort documentatie beschikbaar of een gekoppelde roadmap om dit wel aan te bieden. Microsoft lijkt al hard afscheid te nemen van producten die dat niet doen, en we zagen al deprecation notices voor producten zoals Office 2010 en Azure AD Sync.

Er komen mooie tijden aan. Tot volgend jaar in Orlando!