Defender voor alles

Op 22 september tijdens Ignite 2020 heeft Microsoft een rebranding aangekondigd van een groot deel van het security portfolio. Onderstaand een overzicht van de wijzigingen.

Microsoft 365

Binnen de Microsoft 365 suite van productiviteitsproducten zijn een 4 tal wijzigingen doorgevoerd.

Microsoft 365 Defender

Voorheen bekend als Microsoft Threat Protection, dit betreft een suite aan producten met focus op het Microsoft 365 Platform.

Microsoft Defender for Endpoint

Voorheen bekend als Microsoft Defender Advanced Threat Protection. Dit is het enterprise endpoint security platform van Microsoft dat helpt bij het voorkomen, detecteren, onderzoeken en reageren op geavanceerde bedreigingen.

Microsoft Defender for Office 365

Voorheen bekend als Office 365 Advanced Threat Protection. Dit betreft een aantal krachtige anti- malware, anti-phishing en anti-spam tools om de Office 365 omgeving te beveiligen. Maar ook Safe  Links en Safe Attachments voor zowel Outlook, Teams, SharePoint en OneDrive. Defender for Office 365 is tevens uit te breiden met geavanceerde onderzoek functionaliteit in de vorm van de Threat trackers en Threat Explorer, om real-time bedreigingen te kunnen analyseren.

Microsoft Defender for Identity

Voorheen bekend als Azure Advanced Threat Protection (Azure ATP). Dit is een cloud gebaseerde beveiligingsoplossing welke de On-Premises signalen van Active Directory gebruikt om bedreigingen te identificeren, detecteren en onderzoeken. Hiermee wordt het eenvoudiger om hybride omgevingen in de gaten te houden op gecompromitteerde identiteiten en malicious insider acties.

Azure

Binnen het Microsoft Azure platform is Azure Defender de nieuwe naam en evolutie van Azure Security Center geworden.

Binnen Azure Defender kunnen onderstaande “modules” worden geconfigureerd voor service specifieke beveiliging:

In de komende periode zullen we een aantal van de Defender oplossingen in losse artikelen in meer detail met u delen.

Meer weten?

Onze consultants hebben de kennis en ervaring met bovengenoemde producten. Heeft u hier vragen over of hulp bij nodig dan kan u altijd contact met ons opnemen.