Artificial Intelligence (AI) speelt al geruime tijd een rol binnen SCCT, zij het op de achtergrond van onze producten. Binnen SCCT en bij onze klanten wordt er steeds meer geëxperimenteerd met de AI-mogelijkheden binnen de Microsoft oplossingen. Dit leidt tot een verhoogde snelheid van code- en scriptgeneratie en snellere foutopsporing. Volgens Carlo Schaeffer, CEO bij SCCT, is dit nog maar het begin van wat AI kan betekenen.

“Elke technologische ontwikkeling heeft zijn positieve en negatieve aspecten. Het is aan ons om de menselijke kwalificaties te benutten en de menselijke maat toe te passen bij het gebruik van AI. Het is een kwestie van evenwicht vinden tussen automatisering en menselijke expertise.” – Carlo Schaeffer, CEO bij SCCT.

De impact van AI op de werkplek roept begrijpelijke zorgen op. Daarom is het cruciaal om aandacht te besteden aan de herkomst van data, privacy en governance. Momenteel ontbreekt specifieke regelgeving op dit gebied, wat een potentieel risico vormt. Daarom houdt SCCT nauwlettend de ontwikkelingen rondom de AI Act in de gaten, die verplichtingen zal opleggen voor het verantwoord gebruik van AI. Bij SCCT zetten we ons in om AI op een verantwoorde manier te implementeren en altijd te toetsen aan de menselijke maat.

De ontwikkelingen op het gebied van AI zijn veelbelovend en we hebben al concrete toepassingen gezien, zoals de integratie van AI in diverse Microsoft-oplossingen.  “Microsoft loopt hierbij voorop met innovatieve tools, zoals de recent overgenomen ChatGTP, die al in tal van Microsoft-oplossingen geïntegreerd wordt. Copilot draait ook al mee in veel producten, en vooral in de productivity suite zullen de directe toepassingen binnen Dynamics en Office snel verschijnen. We zien ook de opkomst van een AI-service die in Azure draait, waarmee klanten zelf apps kunnen bouwen. Deze technologieën zullen de productiviteit verhogen en nieuwe mogelijkheden creëren”, aldus Carlo Schaeffer.

Hoewel de adoptie van AI voor organisaties een uitdaging kan zijn, werkt SCCT actief aan het begeleiden van deze transitie. We erkennen dat er uitdagingen zijn op het gebied van governance, privacy en adoptie. Daarom is het belangrijk om verantwoord om te gaan met gevoelige data en te voldoen aan de juiste regelgeving. Bij SCCT streven we ernaar om deze nieuwe technologieën op een verantwoorde manier in te zetten, met de menselijke maat altijd voor ogen.