Nieuwe merksuites

Microsoft lanceert Entra: een nieuwe productfamilie die voortaan alle Identity and Access Management (IAM)-producten en -diensten bevat.

De nieuwe merksuite is onderdeel van de rebranding van een aantal grote suites in relatief korte tijd. Eerder al presenteerde Microsoft de steeds groter wordende Defender-suite, de Priva-privacybeheersuite en het Microsoft Purview-compliance- en governancelabel. Aan deze collectie is nu dus ook Microsoft Entra toegevoegd.

microsoft product categories

Het beheren van digitale access is niet eenvoudig: de toekomst laat zich lastig voorspellen en waar nieuwe ontwikkelingen vaak worden ingezet vanuit één vraagstuk, ontstaan er in de loop der jaren vaak nieuwe behoeften. Microsoft Entra biedt de oplossing voor dit probleem. Door het samenvoegen van de dienstverlening is er nu een platform waar vanaf de start alle diensten beschikbaar zijn, maar je alleen gebruikt (en betaalt voor) wat je nodig hebt. Veranderende behoeften worden zo snel ondervangen.

Microsoft Entra

Microsoft Entra is ontworpen om identity- en accessbeheer, cloud-infrastructuurbeheer en identiteitsverificatie inéén aan te bieden. De productgroep bestaat uit drie grote pijlers:

  • Azure Active Directory voor het beheer van inlogomgevingen
  • Permissions Management (voorheen Cloud Infrastructure Entitlement Management of CIEM) voor het beheer van machtigingen in Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform
  • Azure AD External Identities voor het beheer van B2B- en B2C-verbindingen.

Microsoft Entra werkt on-premises, maar ook in Azure, AWS, Google Cloud en binnen apps, websites en apparaten van Microsoft en derden.

“Nu organisaties steeds vaker werken volgens het zero-trustprincipe, wordt het uitdagender om de connecties binnen een multicloud-omgeving te verifiëren”, aldus Alex Simons, Microsoft Corporate Vice President van PM, Identity and Network Access. Zijn visie is dat identity centraal staat: niet alleen voor het verifiëren van mensen, maar ook voor apparaten, IoT en in de hele virtuele supplychain.

Het belang van Identity voor een goede IT-omgeving

Iedere IT-omgeving begint bij Identity,  zegt Sander Berkhouwer, CTO bij SCCT. Het mag dus duidelijk zijn dat wanneer je Identity niet vanaf het begin goed aanpakt, je bedrijfsvoering en informatiebeveiliging daaronder lijden. Organisaties kunnen nu al een grote verbeterslag doorvoeren door Multi-Factor Authentication (MFA) te implementeren. Lees er hier meer over.

Geen prijsstijgingen in Microsoft Entra

Het IAM-platform en de nieuwe beheerportal zijn per direct beschikbaar. Hoewel de naam gewijzigd is, zijn de prijzen dat niet. De maandelijkse kosten per gebruiker of cloud resource blijven hetzelfde.

Hoe is Identity binnen jouw organisatie ingericht? Benieuwd wat SCCT voor je kan betekenen en welke voordelen Microsoft Entra voor jouw organisatie heeft? Neem contact op via info@scct.nl.