Goflex is een opleidingsbedrijf in de techniek, en was op zoek naar een nieuwe flexibele IT-partner. De organisatie werd via een wederzijdse kennis met SCCT in contact gebracht. Een mooie oplossing voor de nieuwe IT-omgeving van Goflex was het resultaat. We spreken Fred Richter, CFO bij Goflex. 

“Eerder werkten we samen met een andere IT-provider, waar we een goede relatie mee hadden. Zij werden helaas overgenomen door een veel grotere club met logge processen, wat de samenwerking niet ten goede kwam,” geeft Fred aan. “Goflex is een kleine partij met niet te veel technische poespas, maar we stellen wel vragen. We hebben overwogen om onder de vlag van de grotere partij mee te blijven draaien, maar zijn uiteindelijk toch op zoek gegaan naar een nieuwe, meer flexibele partner.”

Een kleine organisatie met een grote know-how

Goflex leidt jongeren op voor een toekomstige carrière in een technische richting. In samenwerking met het ROC en andere opdrachtgevers bieden ze MBO-onderwijs volgens de beroepsbegeleidende leerweg. Met acht eigen locaties is het belangrijk om een solide en goed werkende IT-infrastructuur te hebben. 

“SCCT presenteerde de beste oplossing voor onze problemen,” vertelt Fred. “Het is een kleine organisatie met een grote know-how. Ze geven duidelijk aan: ‘Dit kunnen we, en als je meer wilt vinden we een manier.’ Ze zijn toegewijd, de lijnen zijn kort en de communicatie transparant. Kortom: een heel fijne partij om mee samen te werken.”

De juiste oplossing voor Goflex

Voorheen was de IT-omgeving van Goflex onderdeel van een ‘shared’ infrastructuur, waarbij je de resources deelt met andere klanten van de IT-dienstverlener. Dit heeft vaak kostenvoordelen, maar zorgt ook voor beperkingen in functionaliteit: het zogenaamde ‘noisy neighbor’-effect. Als een andere gebruiker veel vraagt van de server, heeft iedereen daar last van.

Bij SCCT heeft Goflex een eigen, dedicated IT-omgeving gebaseerd op Microsoft 365. Alle werkplekken zijn door middel van Intune en Autopilot voorzien van de juiste applicaties en configuratie. De pc’s en laptops maken gebruik van Office 365-applicaties: Outlook voor e-mail, Teams voor samenwerken en OneDrive en SharePoint voor dataopslag.

Fred is erg te spreken over de SCCT-werkwijze: “Tijdens de migratie van onze data en applicaties naar de nieuwe omgeving, kregen we een dedicated consultant toegewezen. Door zijn hulp werden vraagstukken snel opgelost. De consultants bij SCCT hebben veel kennis, anticiperen en schakelen snel. Wij zijn erg tevreden!”