Het streven naar de veiligste werkplek is een continu proces. Dit zie je terug in onze unieke beproefde werkwijze. We doorlopen met elke klant dezelfde stappen, zodat we zeker weten dat je nieuwe IT-omgeving straks aan alle wensen en eisen voldoet. Maak kennis met de SCCT-methode.

 

Assess

Ieder project dat SCCT doet, groot of klein, begint idealiter met een assessment van de IT-omgeving van de klant. Dit kan een volledige cloud assessment zijn, waar we alle aspecten van de omgeving onderzoeken, of slechts een onderdeel daarvan. De techniek die we daarvoor gebruiken is afhankelijk van de scope. Zo draaien we soms scripts die we speciaal voor het assessment ontwikkeld hebben. In andere situaties kijkt onze specialist naar de interfaces van de IT-omgeving en haalt hij daar de informatie uit die we nodig hebben voor het opstellen van ons advies.

Op basis van de data die we uit de IT-omgeving halen, stellen we een rapport op met daarin onze bevindingen en aanbevelingen. We definiëren adviezen op de korte, middellange en lange termijn, waardoor we de klant al direct van een roadmap voorzien.

Build

Deze fase van de SCCT-methode begint met een workshop op locatie. Onze consultant neemt de resultaten van de assessment als startpunt. Vervolgens haalt hij samen met de stakeholders van de klant de wensen en eisen van de nieuwe omgeving boven tafel. Deze leggen we vast in een high-level design, dat vervolgens wordt gecheckt en goedgekeurd door alle betrokkenen.

De volgende stap is het maken van een PoC (proof of concept). We bouwen de voorgestelde oplossing in het klein, bijvoorbeeld met 10 devices of virtual machines, en testen hem samen met klant. Met de bevindingen die hieruit komen werken we de configuratie waar nodig bij, en dan is de nieuwe omgeving feitelijk klaar voor livegang. Door alle stappen in het proces goed vast te leggen en te controleren, zorgen we ervoor dat de IT-omgeving aan alle wensen en eisen voldoet wanneer hij in productie gaat.

Manage

Na het opleveren van een project blijven wij natuurlijk graag samenwerken met de klant. Er zijn een hoop voordelen voor een organisatie om de zorg voor hun IT toe te vertrouwen aan één proactieve, gespecialiseerde partner. Bij SCCT vinden we het opbouwen van zo’n persoonlijke relatie met onze klanten belangrijk, en deze komt nog beter tot zijn recht wanneer we het beheer (deels) op ons nemen.

Er zijn hierin twee varianten mogelijk. Met Managed Cloud Services neemt SCCT het volledige technisch beheer over, en staan we tot je beschikking bij incidenten en problemen, variërend van complexe issues tot wanneer de printer ermee ophoudt. Met het Cloud Care-abonnement geven we derdelijns support en leveren we maandelijks een rapportage op aan de interne IT-afdeling, zodat je altijd de regie in handen houdt en tijdig kunt bijsturen waar nodig. En mocht er een stuk expertise nodig zijn waar SCCT niet in gespecialiseerd is, kan een van onze partners binnen de Interstellar-collectie je verder helpen.

Optimize

De ontwikkelingen in IT en cloud gaan ontzettend hard. De zaken kunnen er over een half jaar compleet anders voor staan door bijvoorbeeld nieuwe technologieën of de invoering van nieuwe regelgeving. Daarom zorgen wij tijdens elke fase van een project dat de documentatie op orde is. De eerste stap in de optimalisatie van een IT-omgeving is kunnen verklaren hoe en waarom bepaalde keuzes in het verleden zijn gemaakt.

We zijn er bij SCCT trots op dat we onze klanten altijd proactief ondersteunen en niet afwachten tot ze naar ons toe komen met een probleem. Dit doen we bijvoorbeeld wanneer er iets verandert in Europese wet- en regelgeving. Of op het vlak van licentiebeheer: veel organisaties betalen voor licenties die ze niet gebruiken. Dit benoemen we altijd in onze rapportages, waardoor onze klanten vaak al de volgende maand kunnen besparen op de IT-uitgaven.

Blijven werken aan de beste methode

Onze unieke werkwijze is in de afgelopen jaren geëvolueerd tot een methode die past bij ons én onze klanten. We blijven meebewegen met klantbehoeftes en de ontwikkelingen in de markt.

Soms komt een nieuwe klant naar ons toe met een specifiek IT-probleem en vragen ze direct om een offerte. Maar vaak is het onmogelijk om al in dat stadium een voorspelling te doen over de omvang en kosten van een project. We raden daarom altijd aan te beginnen met een assessment. Dat vraagt wel om een investering, maar zo is het voor alle partijen duidelijk welke vervolgstappen gezet moeten worden en hoe dit binnen de planning past.

Wij gaan pas aan de slag zodra we weten waar we het over hebben, en zo zijn we het altijd eens over de doorlooptijd en scope van een project. Wanneer wij ruimte zien voor verbetering, geven we dat bovendien altijd direct aan. Het is niet voor niets onze missie om samen te werken aan een solide werkplek die iedere dag een stukje beter wordt.

Ben je benieuwd hoe de unieke werkwijze van SCCT jouw organisatie verder kan helpen? Lees hier meer, of neem direct contact met me op via carlo.schaeffer@scct.nl.