Op 31 augustus 2022 bereikt Azure Active Directory Connect v1.x End-of-Support, en eind dit jaar wordt de dienst in zijn geheel uitgeschakeld. Dat betekent dat je na de End-of-Life-datum mogelijk niet meer kunt inloggen op Microsoft-clouddiensten als je nog gebruikt maakt van deze verouderde versie. Onderneem op tijd actie en update je huidige installatie naar Azure AD Connect v2.x.

Dit gebeurt er als je niet op tijd updatet

Azure AD Connect v1.x wordt uitgefaseerd omdat het SQL Server 2012-componenten bevat die niet meer worden ondersteund. Als je de huidige installatie niet op tijd updatet, kan dit serieuze gevolgen hebben voor je bedrijfsvoering na de End-of-Life:

Functionaliteiten stoppen met werken

De oudere versie van Azure AD Connect kan onverwacht stoppen met werken en je beschikt mogelijk niet over de laatste security- en performance-updates. Verder kan Microsoft je geen support bieden bij diensten die End-of-Support en/of End-of-Life zijn.

Automatische upgrades uitgeschakeld in niet-ondersteunde omgevingen

Azure AD Connect biedt geen ondersteuning voor automatische upgrades in niet-ondersteunde omgevingen.

Voorheen gold deze maatregel al voor Azure AD Connect-installaties die worden uitgevoerd op Windows Server 2008 en Windows Server 2008 R2 en voor Azure AD Connect-installaties met oudere versies van het .NET Framework. Nu kan het zijn dat je Azure AD Connect v1.x -installatie niet langer automatisch updates uitvoert.

Veel beheerders installeren Azure AD en hoeven er daarna niet meer naar om te kijken. Maar als automatische upgrades niet beschikbaar zijn, kan het zijn dat organisaties nog de verouderde Azure AD Connect v1.x gebruiken.

Het ontbreken van automatische upgrades hoeft niet per se een probleem te zijn. Om naar nieuwere Azure AD Connect-versies te gaan, kun je nog steeds handmatige upgrades uitvoeren. Maar ook deze handmatige upgrades kunnen op elk moment stoppen met werken.

Onderneem op tijd actie

Update je huidige Azure AD Connect-installatie naar versie 2.x bij voorkeur voor de End-of-Support-datum op 31 augustus, maar zeker vóór de End-of-Life van Azure AD Connect v1.x eind 2022.

De beste manier om te upgraden naar Azure AD Connect v2.x is met een swing migration. SCCT kan jouw organisatie daarin ondersteunen.

Gebruikt jouw organisatie nog Azure AD Connect v1.x? Wij helpen je graag verder. Neem contact op via het formulier op deze pagina.