Hoe krijg ik vat op mijn gebruikers en de Shadow IT, de oplossingen die medewerkers zelf regelen, maar die de kwetsbaarheden voor mijn bedrijfsinformatie vergroten? Dit is een vraag waar menig ICT verantwoordelijke geen goed antwoord op heeft. Zelfs het inzicht in welke Shadow IT de medewerkers gebruiken en hoeveel informatie de bedrijfsgrenzen verlaten, is vaak niet inzichtelijk. Met ingang van 2016 is de meldplicht datalekken actief geworden waardoor het beschermen van bedrijfsinformatie nog belangrijker geworden is.

Cloud App Assessment

Door middel van het Cloud App Assessment geeft SCCT u inzicht in de Shadow IT die de medewerkers in uw organisatie buiten het zicht van ICT om dagelijks gebruiken. SCCT geeft u advies naar aanleiding van het assessment. Met de realisatie van dit advies kunt u de controle terug krijgen over het gebruik van Cloud applicaties en de data die daar naar toe verzonden wordt.

Hoe werkt Cloud App Assessment?

Door middel van de Cloud App Discovery agent wordt informatie verzameld met betrekking tot de Cloud applicaties die binnen uw organisatie gebruikt worden. De agent verstuurt deze informatie vervolgens naar Microsoft Azure. De analyse van deze informatie vindt ook hier plaats. Uiteindelijk krijgt u een duidelijk overzicht van de Cloud applicaties er gebruikt worden, wie hier gebruik van maken en hoeveel data er mee gemoeid gaat. SCCT verzameld het totaal aan gegevens en geeft u in een adviesrapport een duidelijk beeld van de huidige situatie en met welk advies u de controle weer terug kan krijgen.

Toegevoegde waarde

Zoals u kunt lezen biedt het Cloud App Assessment u mogelijkheden inzicht te krijgen in de Cloud applicaties die er bij u gebruikt worden en u krijgt ook nog advies hoe hier mee om te gaan. Geïnteresseerd? We komen graag bij u langs voor een demonstratie. Aansluitend op de demonstratie kunnen we uw exacte eisen en wensen bespreken.