De SCCT Cloudstore is live! Deze Cloudstore maakt het voor organisaties mogelijk Microsoft Cloud licenties flexibel aan te schaffen en op een maandelijkse basis af te rekenen. Alle Office 365, EM+S en Azure componenten zijn op deze manier voor u als klant, zelf via deze Cloudstore te regelen.

Waarom?

Veel klanten van SCCT lopen tegen het feit aan dat Microsoft Cloud licenties in contracten aangeschaft moeten worden voor een langere periode. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat klanten deze Cloud licenties niet op het moment van behoefte afnemen, maar op het moment van contractverlenging. Dit strookt niet met de cloud principes als flexibiliteit en schaalbaarheid. Vanaf vorig jaar heeft Microsoft naast de bestaande licentiemodellen zoals een Enterprise Agreement (EA) en Microsoft Products and Services Agreements (MPSA), het Microsoft Cloud Solution Provider programma geïntroduceerd.

Microsoft Cloud Solution Provider programma

Het Microsoft Cloud Solution Provider (CSP) programma is een model dat aansluit op de behoefte van onze klanten. SCCT neemt met behulp van dit programma uw licentie uitdagingen uit handen. Dit sluit naadloos aan bij de visie en strategie van SCCT om klanten maximaal van dienst te zijn en te ontzorgen waar we kunnen. Bovenop dit CSP-programma heeft SCCT een website geïntroduceerd: http://cloudstore.scct.nl. Op deze website kunt u als klant uw Microsoft Cloud licenties bestellen en beheren. Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Real time inzicht in kosten via het dashboard
  • Real time inzicht van verbruik en kosten
  • Flexibel op- en afschalen van abonnementen via de SCCT Cloudstore
  • Facturatie van clouddiensten die achteraf per maand wordt doorbelast op een verzamelfactuur

Voorbeelden uit de praktijk

Voorbeeld 1: Stel u werkt bij een organisatie van 650 medewerkers groot en u bent verantwoordelijkvoor  het totale ICT-landschap. Uw organisatie heeft een groep van 60 medewerkers die voornamelijk onderweg zijn. Vanuit deze groep is de behoefte uitgesproken om met Skype for Business de onderlinge samenwerking te vergroten en te verbeteren. Wanneer de ervaringen van deze groep goed zijn is het uw idee om Skype for Business toe te passen op de gehele organisatie.

De SCCT Cloudstore faciliteert dit voorbeeld. U kunt op het voor u geschikte moment 60 Skype for Business licenties aanschaffen. Deze 60 licenties worden direct na de bestelling voor u geprovisioned en binnen vijf minuten kunt u aan de slag. Is er na 3 maanden een andere afdeling van 34 medewerkers ook geïnteresseerd in deze oplossing? Via de SCCT Cloudstore kunt u direct 34 medewerkers op dezelfde manier toevoegen.

Voorbeeld 2: U werkt bij een organisatie waar u verantwoordelijk bent voor de ICT-infrastructuur en u ziet de voordelen van het Microsoft Azure platform. Om zeker te zijn van uw zaak zou u hier graag met uw afdeling enkele testen op willen doen. U wilt echter niet direct aan een langdurig contract vastzitten. Via de SCCT Cloudstore kunt u Microsoft Azure services configureren en direct aan de slag. Naar aanleiding van de gebruikte Azure services over een maand wordt u aan het einde van de maand gefactureerd met de daadwerkelijke kosten.

Wilt u meer weten?

Mocht u meer willen weten over de SCCT Cloudstore en welke mogelijkheden dit u kan bieden? Neem dan gerust contact met Carlo Schaeffer op. U kunt hem benaderen via carlo.schaeffer@scct.nl of 088 – 06 06 400.