De experts van SCCT werken elke dag keihard aan een veilige en goed functionerende werkplek voor de klant van onze klant: de eindgebruiker. Zo’n essentieel onderdeel van uw bedrijfsvoering moet altijd veilig, efficiënt en up-to-date zijn. Maak kennis met de veiligste werkplek van SCCT.

De keuze voor Microsoft

SCCT staat voor het bieden van de veiligste werkplek. We zijn Microsoft 365-minded, wat betekent dat we onze oplossingen baseren op de technologie van Microsoft. Deze specifieke keuze voor Microsoft-oplossingen hebben we jaren geleden gemaakt, en de redenen daarvoor zijn simpel:

Portfolio en ondersteuning

Zowel het portfolio als de ondersteuning vanuit Microsoft zijn erg breed. De organisatie houdt zich bezig met de hele breedte van IT, waardoor alle kennis die je nodig hebt van A tot Z bij één bedrijf zit.

Klanten en innovatie

Als dienstverlener willen wij onze klanten zo goed mogelijk bedienen. De meeste klanten die wij helpen, gebruiken al oplossingen op basis van een Microsoft-infrastructuur, of willen daar graag naar overstappen. Daarnaast investeert Microsoft jaarlijks miljoenen om deze oplossingen te blijven verbeteren.

Licenties

SCCT is ook Cloud Solution Provider bij Microsoft. Hierdoor kunnen wij onze klanten optimaal ondersteunen en adviseren in hun licentiebeheer: wat zijn de juiste licenties voor een organisatie, wanneer moeten ze op- en afschalen, en wat is het meest kostenefficiënt?

Simply the best

Misschien wel de belangrijkste reden: als IT-specialisten die jarenlange ervaring hebben opgebouwd met producten en diensten van verschillende leveranciers, kunnen we met een gerust hart zeggen dat Microsoft simpelweg de beste partij is om de veiligste werkplek mee neer te zetten.

Essentiële onderdelen van de veiligste werkplek

Door het brede portfolio van Microsoft hoeft SCCT bij het inrichten van de veiligste werkplek geen gebruik te maken van third party tools. Mocht een klant dit vanwege bijvoorbeeld legacy- of compliancy-redenen toch willen, is dat uiteraard mogelijk. Maar omdat alle Microsoft-producten elkaar zo goed aanvullen, raden we altijd aan om dat zo min mogelijk te doen.

Iedere werkplek is anders, maar een aantal Microsoft-oplossingen zijn onmisbaar.

Windows Autopilot

In het verleden waren IT-afdelingen veel tijd kwijt aan het aanmaken van images per device, maar Autopilot maakt het voor eindgebruikers mogelijk om een Windows 10- of Windows 11-installatie helemaal zelf te doen. En met de pre-provisioning feature (voorheen bekend als white glove), verdelen we het installatieproces: IT voert het technische gedeelte uit en de eindgebruiker hoeft slechts een paar simpele stappen te doorlopen.

Microsoft Intune

We gebruiken Intune voor het beheren van mobiele devices en applicaties. Met deze oplossing stellen we eindgebruikers in staat veilig te kunnen werken op hun devices. Tegelijkertijd beschermen we de bedrijfsdata door toegang tot de cloud te beperken en af te dwingen dat alle devices up-to-date zijn en voldoen aan het securitybeleid van de organisatie.

Azure Virtual Desktop

Met de komst van Azure Virtual Desktop heeft Microsoft eindelijk een antwoord op de remote desktop-oplossingen van Citrix en VMware: de meest simpele en veilige manier om medewerkers op afstand te laten (samen)werken. Het is makkelijk te gebruiken, schaalbaar en kostenefficiënt, want het maakt gebruik van bestaande licenties. AVD is een volwaardig product dat we inmiddels naar volle tevredenheid bij onze klanten implementeren.

Altijd betrokken bij het hele proces

Onze relatie met de klant valt of staat bij wederzijds vertrouwen. Met die basis voor een goede samenwerking, in combinatie met onze expertise en de best practices van Microsoft, begint de reis naar de veiligste werkplek.

We beginnen met een workshop waarin we alle wensen en eisen met de klant helder proberen te krijgen. Hieruit volgt een high-level design met een oplossing die volgens ons het best past bij een klant. Tijdens de bouw van de oplossing vinden er meerdere checks plaats waarbij we samen met de klant valideren dat we daadwerkelijk aan het maken zijn wat we hebben afgesproken.

De klant is altijd betrokken bij het hele proces. En wanneer de nieuwe omgeving staat, moeten ze niet het gevoel hebben dat we het bij ze over de schutting gooien. Natuurlijk blijven wij als SCCT het liefst betrokken met onze managed services zoals Cloudcare. Maar in alle gevallen zorgen we ervoor dat interne IT’ers vanaf het begin worden betrokken en de controle hebben over de IT-omgeving die ze beheren.

Benieuwd hoe de veiligste werkplek er voor uw organisatie uitziet? Laat uw gegevens achter, en we nemen snel contact met u op voor een vrijblijvende kennismaking.