SCCT heeft een partnerovereenkomst gesloten met Yubico, wereldwijd een van de belangrijkste partijen op het gebied van gebruikersauthenticatie. Door de authenticatiesleutels van Yubico te combineren met Microsoft-oplossingen op het gebied van Identity en Security, maakt SCCT de werkplek nog veiliger.

Yubico is vooral bekend van de YubiKey, de authenticatiesleutel die wereldwijd door miljoenen gebruikt wordt om veilig in te loggen. Met de YubiKey hoeven gebruikers geen wachtwoord te onthouden of een app te openen op hun telefoon: de sleutel scant je vingerafdruk om je identiteit te verifiëren, en je bent direct ingelogd. En dat is maar eenmalig nodig, want zodra een app of service vertrouwd is, blijft hij dat. De YubiKey werkt out-of-the-box met honderden apps en services, zonder extra client software te moeten installeren.

Veiliger authentiseren met de YubiKey

Inloggen wordt met de YubiKey dus een stuk sneller en gemakkelijker. Maar het is niet alleen de gebruikerservaring die beter wordt. Ook de security van de IT-omgeving gaat omhoog. Want hoewel MFA altijd beter is dan basic authentication met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord, zijn er ook binnen MFA verschillende gradaties, legt CEO Carlo Schaeffer van SCCT uit: “Tegenwoordig moeten mensen zo vaak op ‘bevestigen’ drukken binnen hun authenticatie-app, dat ze niet meer echt opletten welke app probeert in te loggen. Dit noemen we MFA-moeheid, en kwaadwillenden maken daar steeds vaker gebruik van. Een oplossing zoals die van Yubico gaat dit tegen en maakt van inloggen weer een bewuste handeling. Zo is een app of service beterbestand tegen zogenaamde phishingaanvallen.

Yubico en SCCT: de ideale combinatie

SCCT vormt een belangrijke toegevoegde waarde binnen het partnerportfolio van Yubico. Patrick Schnell, Channel Account Manager Yubico: “Ik ben blij om bekend te kunnen maken dat SCCT nu een officiële partner van Yubico is, waardoor ze hun innovatieve securityoplossingen bij nog meer klanten kunnen implementeren. De expertise van SCCT op het vlak van implementatie en klantondersteuning maakt ze de perfecte partner van Yubico.”

“Wij zijn gespecialiseerd in Security en Identity: deze vormen de basis van onze veilige werkplek”, vertelt Schaeffer. “We leveren dus niet alleen de authenticatiesleutels, maar verzorgen voor onze klanten ook de implementatie in hun IT-omgeving. Die combinatie met de technologieën van Microsoft maakt dit partnerschap met Yubico zo sterk.”