We kijken graag met je terug op het 2022 van SCCT. Want er is nogal wat gebeurd dit jaar! We spreken CEO Carlo Schaeffer en COO Harro Borghardt over wat er goed ging en hoe we die stijgende lijn ook in 2023 gaan voortzetten.

Verhuizing naar de Interstellar Campus

De grootste verandering voor iedereen bij SCCT was wel de verhuizing naar Delft, vertelt Harro: “We zijn halverwege het jaar vertrokken uit Leidschendam en hebben nu onze intrek genomen in de Interstellar Campus, samen met andere Interstellar-bedrijven Pinewood en Ask Roger!. Dat was nogal een project: hoe ga je het inrichten, en hoe zorg je dat je met drie organisaties een eenheid gaat vormen? Maar we zijn er als organisatie echt op vooruit gegaan en weten elkaars expertise sneller te vinden.”

Ook het soort projecten dat SCCT voor haar klanten uitvoert is veranderd, waardoor de verschillende teams binnen SCCT meer samenwerken. Carlo legt uit: “Er is een groeiende behoefte aan meerdere disciplines binnen een project, en daardoor komt het steeds vaker voor dat er bijvoorbeeld collega’s vanuit Engineering en Consultancy bij dezelfde klant aan het werk zijn. Zo is er veel meer onderlinge kennisoverdracht dan voorheen. En zowel de collega’s als de klant worden er beter van!”

Het sterke teamgevoel bij SCCT

Het teamgevoel is zeker gegroeid, niet in de laatste plaats omdat de SCCT’ers een mooi, nieuw kantoor hebben om in te werken. “Ze vinden het fijn om hier te zijn”, zegt Harro. “Collega’s komen vaker naar kantoor dan voorheen. En ik ben blij om dat te zien, want onze manier van werken is sinds de coronapandemie over het algemeen veel meer remote geworden. Het is goed om elkaar weer vaker te zien.”

Er zijn nog wel wat lege bureaus te vullen in het nieuwe pand: de personeelsgroei is in 2022 achtergebleven bij wat Carlo en Harro van tevoren hadden gehoopt. De krapte op de arbeidsmarkt is daar volgens Carlo schuldig aan: “We hadden graag meer nieuwe collega’s aangenomen, maar ze waren onvindbaar. Gelukkig hebben we nu de wind in de zeilen en beginnen er de komende maanden een aantal nieuwe collega’s. En we hebben een recruiter aangenomen die voor verdere groei in 2023 moet zorgen!”

Intensievere samenwerking Interstellar

De verhuizing heeft er ook aan bijgedragen dat de Interstellar-bedrijven elkaar nog makkelijker weten te vinden bij lastige vraagstukken van klanten. En het delen van informatie en expertise werkt twee kanten op, vertelt Harro: “Wij hebben bij SCCT specialisten die we kunnen inzetten bij de wat meer generalistische bedrijven van de Interstellar-collectie, de MSP’s. Zo hebben we onlangs nog de nieuwe IT-omgeving ontworpen en geïmplementeerd van een klant van DataByte, een MSP binnen Interstellar. En andersom kunnen wij weer andere organisaties inschakelen. De klant vindt het prettig dat ze bij ons vragen kunnen neerleggen die breder zijn dan alleen SCCT.”

De komende tijd zal Interstellar zich ook meer op het terrein van aanbestedingen begeven, en daarom is er een gezamenlijke tenderdesk opgezet. Carlo: “We kunnen met de Interstellar-collectie aanbestedingsplichtige organisaties beter van dienst zijn omdat we gezamenlijk expertise hebben binnen iedere discipline in IT. Wij als SCCT zullen daarbij vanwege ons specialisme in Security en Identity en onze Advanced Specializations op dat vlak voornamelijk de rol van onderaannemer spelen.”

De ontwikkeling van de beste werkplek

De afgelopen jaren heeft SCCT zich gericht op het faciliteren van de best mogelijke werkplek voor klanten, en dat verandert ook in 2023 niet, volgens Carlo: “De vier elementen van de werkplekSecurity, Identity, Datacenter en Productivity – zijn nog steeds de focus binnen onze oplossingen. En om hier nog beter invulling aan te geven, gaan we verschillende partnerships aan, zoals met Yubico voor gebruikersauthenticatie. En ook de ontwikkelingen van Microsoft-technologieën staan nooit stil.”

“En onze adoptie van die technologieën gaat altijd snel, dat zit in ons DNA”, vult Harro aan. “Als Microsoft iets aankondigt wat nuttig is voor onze klanten, nemen we dat direct op in ons dienstenportfolio.”

SCCT in 2023

De mannen zijn beide ontzettend trots op wat het SCCT-team het afgelopen jaar met elkaar heeft gepresteerd: de verhuizing, het sterke teamgevoel tussen collega’s en de mooie projecten bij klanten. Harro vat het mooi samen: “SCCT is op alle fronten van een 1.0- naar een 2.0-versie gegaan.”

Carlo en Harro blijven er ook in 2023 keihard aan werken om SCCT naar een hoger plan te brengen. “Daar horen onder andere uitbreiding van het team en de persoonlijke ontwikkeling van de collega’s bij”, zegt Carlo. “En we gaan de kracht van Interstellar nog beter toepassen door intensiever samen te werken.”

En hun tips voor organisaties voor het komende jaar? Harro: “Richt zaken als Multi-Factor Authentication goed in, en houd je cloudverbruik en -kosten overzichtelijk. Zorg dat je IT-omgeving altijd beschikbaar is en blijft. Niet alleen in 2022 en 2023, maar ook daarna.”

Wil jij in 2023 de beste, veiligste en meest toekomstbestendige werkplek voor jouw organisatie? Daar kan SCCT je bij helpen. Laat een bericht achter en we nemen binnen één dag contact met je op.